Jahody – bohatý zdroj vitaminu C

Věděli jste, že mají jahody podobný obsah vitaminu C jako citrusové plody? 1 hrníček jahod  = denní dávka vitaminu C.

A nejen to, kromě vysokého obsahu vitaminu C, jsou také bohatým zdrojem vitaminu A, B, E a minerálních látek (draslík, zinek, hořčík, vápník apod…). Obsahují také organické kyseliny, které působí v prevenci nádorových chorob. Zejména kyselina ellagová. Jejich snadnou tepelnou úpravu umožňuje lehce stravitelná vláknina.

Jahody jsou velmi dobrým zdrojem tekutin, jelikož jsou tvořeny převážně z vody.

 

Pěstování jahod vám může usnadnit zavlažovací obrubník, který naleznete v naší nabídce.

 

Zdroj: Wikipedia.cz

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Ovoce. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *